Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τριπόταμος, περιβαλλοντικό μονοπάτι.

Τη Δευτέρα 28-11-2011, οι μαθητές των Δ΄1 & Δ΄2 τάξεων του σχολείου μας επισκεφθήκαμε για πρώτη φορά τον Τριπόταμο και συγκεκριμένα την περιοχή της Μπαρμπούτας και το κομμάτι του ποταμού που φτάνει μέχρι το μέσο περίπου της πόλης (περιοχή που γίνεται το παζάρι). Στον περίπατό μας εκτός από τους δασκάλους μας είχαμε συνοδό και τον κ. Χάρη Κουρουζίδη, υπεύθυνο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του νομού μας. Είδαμε και μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Μιλήσαμε για πολλά φυτά που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού, μάθαμε πώς μπορούμε να βρούμε περίπου την ηλικία και το ύψος ενός δέντρου. Περάσαμε πολλές γέφυρες του ποταμού και ακούσαμε πολλούς μύθους σχετικά με το νερό και το ποτάμι από τον κύριο Χάρη. Ακόμη επισκεφθήκαμε ένα υδροτριβείο στην Μπαρμπούτα και μάθαμε πώς δουλεύει. Τέλος μπήκαμε και σε μια σπηλιά που υπάρχει στις όχθες του ποταμού και μας άρεσε πάρα πολύ. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στεναχωρηθήκαμε για τα πολλά σκουπίδια που υπήρχαν μέσα σ' αυτή όπως και για την εγκατάλειψη του μονοπατιού που υπάρχει στις όχθες του ποταμού. Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα, αν και περπατήσαμε πολύ, και αποφασίσαμε μόλις βρούμε ευκαιρία να  επαναλάβουμε την περιήγησή μας σε άλλο μέρος του ποταμού.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ομαδική εργασία στην τάξη.

Το μόριο του νερού

Συμπληρώνοντας μια ακροστιχίδα



Τι ωραία που ξάπλωσα!

Δεν το πιστεύω αυτό!!!

Διασκεδάζουμε και μαθαίνουμε κάνοντας πειράματα. (Γ΄2)


Άντε τώρα να βρεις αυτή τη λέξη.

Μη μας απασχολείτε με φωτογραφίες, δεν το βλέπετε, σκεφτόμαστε.(Δ΄2)


Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κύκλο του νερού.


Αλέξανδρος



Γεωργία

Γιώργος

Δημήτρης Κ.
Ελισάβετ

Μαρία

Δημήτρης Σ.

Δημήτρης Ν.

Θεολογία
                                                             

 



Ανθή


Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας


Τη Δευτέρα, 31-10-2011, επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας. Εκεί παίξαμε, διασκεδάσαμε, αλλά και μάθαμε πολλά και σημαντικά πράγματα. Ενημερωθήκαμε για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει η βιβλιοθήκη, μάθαμε τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στις όμορφες αίθουσές της και ακόμη πώς να αναζητούμε και να βρίσκουμε αυτό που μας ενδιαφέρει. Θα χρησιμοποιήσουμε, σίγουρα, τις υπηρεσίες της για να διερευνήσουμε καλύτερα το θέμα με το οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε φέτος στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με θέμα:»Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας». Τώρα αν δεν πιστεύετε ότι παίξαμε και διασκεδάσαμε δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν.





 



Τριπόταμος, το ποτάμι της Βέροιας
Οι μαθητές και οι δάσκαλοι των Δ΄1, Δ΄2 & Γ΄2 τάξεων του σχολείου μας αποφασίσαμε στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να ασχοληθούμε φέτος με το ποτάμι της πόλης μας, τον Τριπόταμο. Να το γνωρίσουμε καλύτερα, να μάθουμε σε τι μας χρησιμεύει και από ποιους παράγοντες κινδυνεύει. Σ’ αυτή τη σελίδα θα μπορείτε να βλέπετε τις δραστηριότητές μας και να γράφετε τα σχόλιά σας.