Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

22 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Σήμερα στο σχολείο μας γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Κλιμάκιο με επιστημονικό προσωπικό από τη Δ.Ε.Υ.Α. Βέροιας, αποτελούμενο από τους κ. κ. Γιάννη Παντερμαράκη χημικό, Γιώργο Μπίσμπα χημικό και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της επιχείρησης Γιώργο Μαυρίδη, επισκέφθηκαν το σχολείο μας, μίλησαν στα παιδιά για τη σημερινή ημέρα και έκαναν δειγματοληψία νερού από τις βρύσες της αυλής μας. Κατόπιν έκαναν κάποιες απλές μετρήσεις της ποιότητας του νερού και μας έδειξαν ότι το νερό που καταναλώνουμε είναι καλής ποιότητας. Βέβαια πήραν δείγμα για να το εξετάσουν στα εργαστήριά τους και να αποκλείσουν  τυχόν μόλυνσή του από παθογόνους μικροργανισμούς, έτσι ώστε να νιώθουμε 100% ασφαλείς.
Τους ευχαριστούμε πολύ.

  Το νερό, το θαύμα της δημιουργίας, αυτό που έδωσε, δίνει και θα δίνει ζωή στον πλανήτη μας αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά.
   Η συνειδητοποίηση αυτού του σπουδαίου γεγονότος όπως και ότι το καθαρό νερό συνεχώς μειώνεται, σίγουρα θα οδηγήσει στην ευαισθητοποίηση και στην λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να καταστήσουμε αυτό το σπουδαίο αγαθό επαρκή, προσιτό για όλους τους ανθρώπους που ζουν και θα ζήσουν στον πλανήτη μας.
Ο κ. Μαυρίδης μιλάει στους μαθητές για τον εορτασμό της σημερινής ημέρας.

Απολύμανση της βρύσης

Δειγματοληψία νερού.

Ανίχνευση χλωρίου.
 
Ανίχνευση χλωρίου

Μέτρηση PH, αγωγιμότητας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου